CJI invită jurnaliștii la lansarea celui de-al 5-lea raport de monitorizare despre manipularea și încălcarea normelor deontologiei jurnalistice din spațiul mediatic autohton

0

Centrul pentru Jurnalism Independent vă invită joi, 27 aprilie, ora 10.00, la o conferința de presă în cadrul căreia va fi lansat cel de-al cincilea raport de monitorizare „Elemente de propagandă, manipulare informațională și încălcare a normelor deontologiei jurnalistice în spațiul mediatic autohton” (1 februarie  2017 – 1 aprilie 2017).

„În perioada februarie-aprilie 2017 au fost constatate forme noi și mai grave de manipulare informațională și de propagandă, ceea ce de regulă e caracteristic perioadelor electorale. De asemenea,  jurnaliștii au fost antrenați în campanii de propagandă, manifestând o abordare selectivă a faptelor și opiniilor, prin care protejează imaginea unor politicieni și nu reflectă obiectiv realitatea”. Acestea sunt câteva dintre concluziile raportului realizat de experta media, Viorica Zaharia.

În lunile februarie-aprilie 2017, au fost monitorizate 12 instituții media – portaluri de știri și posturi TV care au reflectat evenimente de interes public major, precum lansarea inițiativei de introducere a votului uninominal; dezbaterea în Parlament a proiectului de lege care prevede trecerea la noul sistem de vot; adoptarea în lectură finală a proiectului de lege de modificare a Codului audiovizualului; scumpirea serviciilor medicale pentru persoanele care nu dețin poliță de asigurare medicală, precum și votarea, în prima lectură, a proiectului de lege privind anularea imunității deputaților.

Conferinţa de presă va avea loc la Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.
Vă rugăm să confirmați participarea dvs. la adresa electronică: czavatin@ijc.md sau la numărul de telefon: 022 213 652. Persoana de contact: Cristina Zavatin, coordonatoare de programe, Departamentul Media Azi și Cercetare, CJI.
______________
Conferința de presă este realizată în cadrul Campaniei media împotriva informaţiei false şi tendenţioase STOP FALS!, desfăşurată de Asociaţia Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Asociaţia VIP a Telejurnaliştilor Independenţi din Moldova (ATVJI).

Lasa un raspuns