CJI invită jurnaliștii la prezentarea raportului trimestrial de monitorizare a mass-media privind propaganda și dezinformarea

0

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lansează luni, 30 septembrie, la ora 13:00, Raportul de monitorizare „Elemente de propagandă, dezinformare și încălcare a normelor deontologiei jurnalistice în spațiul mediatic autohton (1 iulie – 30 septembrie 2019)”.

Raportul cuprinde analiza a cinci subiecte de actualitate socio-politică: Intenția de majorare a TVA pentru sectorul HoReCa; Reforma justiției și eventualele disensiuni legate de aceasta din cadrul coaliției de guvernământ; vizitele Președintelui Igor Dodon la Moscova și Bruxelles; Ridicarea imunității parlamentare și reținerea deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova din Partidul Șor; 100 de zile de activitate a Guvernului Sandu.

CJI a monitorizat felul în care au fost reflectate aceste subiecte de către posturile TV: Moldova 1, Prime TV, Canal 3, Accent TV, NTV Moldova, Televiziunea Centrală (Orhei), Jurnal TV, TV8, PRO TV Chișinăuprecum și portalurile online Sputnik.md, Kp.md, Unimedia.info.

Conferinţa de presă va avea loc la Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

___________________

Realizarea acestui raport a fost posibilă datorită suportului generos al poporului american și britanic oferit prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și UK Aid. Conținutul raportului ține de responsabilitatea autorilor și nu reflectă în mod necesar viziunea UK Aid, USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

 

Lasa un raspuns