După India, și SUA ar putea interzice TikTok, sugerează secretarul de stat american Mike Pompeo

0

Statele Unite ale Americii ar putea interzice mai multe aplicaţii chineze de social media, inclusiv TikTok, a declarat secretarul de stat Mike Pompeo, potrivit CNN, notează digi24.ro.

Pompeo a sugerat, în timpul unui interviu, că această măsură este posibilă, adăugând că autorităţile americane iau lucrurile în serios. El a adăugat că utilizatorii ar trebui să descarce TikTok doar dacă vor ca informaţiile lor private să fie în mâinile Partidului Comunist din China.

„TikTok este condusă de un CEO american și are sute de angajați în SUA”, a replicat un purtător de cuvânt al companiei după comentariile lui Pompeo. „Nu am oferit niciodată informații despre utilizatori guvernului chinez, nici nu am face acest lucru dacă ni s-ar cere”, a adăugat acesta.

Potrivit sursei citate, aplicația TikTok, care este deţinută de start-up-ul ByteDance din Beijing, a fost deseori criticată de politicieni americani care susțin că platforma este o ameninţare la securitatea naţională din cauza legăturilor sale cu China. Aceştia au susţinut că aplicaţia ar putea fi obligată să coopereze cu Partidul Comunist. Totuşi, TikTok a explicat că operează independent de ByteDance şi că datele colectate sunt stocate în afara Chinei.

TikTok a devenit prima aplicaţie de social media chineză care a dobândit o asemenea recunoaştere în afara Asiei, cu 315 milioane de descărcări în primele trei luni ale anului, depăşind orice alt record stabilit anterior, potrivit companiei de analiză Sensor Tower.

La sfârșitul lunii iunie, în contextul tensiunilor dintre India și China, autoritățile de la New Delhi au decis să interzică 59 de aplicații din China, printre care și popularul TikTok, folosit de peste un miliard de oameni din toată lumea.

Sursa: digi24.ro

Lasa un raspuns