Etichetările în titluri – subiectivism în loc de informare echidistantă

0

Timpul.md a publicat luni, 23 martie, o știre cu titlul: „IARĂȘI MINCIUNI DODONISTE. „De unde a luat Dodon că eu am FĂCUT bal?” Femeia din Sângerei infectată cu coronavirus spune că NU și-a sărbătorit ziua de naștere (protv.md)”. În material se relatează, în contextul pandemiei de Covid-19, despre opinia unei femei care susține că nu a dat o petrecere când s-a întors de peste hotare, așa cum a enunțat anterior șeful statului: „De unde a luat Dodon ca eu am făcut bal? Ce bal am făcut eu? De unde a luat Dodon și ministrul Sănătății această informație?”

Știrea este preluată de pe site-ul Protv.md, iar contribuția autorului de la Timpul.md este titlul, în care folosește etichetarea „minciuni dodoniste”. Titlul materialului este unul apreciativ și reflectă opinia subiectivă a jurnalistului a cărui misiune este, pur și simplu, să informeze neutru, nu să dea note.

În acest sens, Ghidul de stil cu norme etice pentru jurnaliști ne atenționează: „Vom da, pur şi simplu, informația: scurt, brut, la obiect, neutru, fără nuanţări”.

Sursa foto: captură Timpul.md

Lasa un raspuns