Facebook anunță că reia distribuirea știrilor în Australia

0

Reprezentanți ai guvernului australian au anunțat că Facebook va relua difuzarea știrilor pentru utilizatorii din Australia. Potrivit lor, legea care a generat eliminarea știrilor din news feed-ul rețelei sociale va fi amendată, relatează Radio Europa Liberă cu referire la BBC.

Facebook a blocat furnizarea știrilor către australieni săptămâna trecută, ca răspuns la un proiect de lege prin care companiile de IT au ajuns să fie obligate să plătească instituțiilor media pentru conținutul informațional. 

„Legea impunea Facebook şi Google să încheie acorduri comerciale cu agenţiile de ştiri. Facebook a declarat că legea «înţelege în mod fundamental greşit» relaţia dintre compania tech şi publisheri. Autorităţile australiene au elaborat legea pentru «a echilibra condiţiile de joc» între giganţii tehnologici şi companiile mass-media. Din fiecare 100 de dolari australieni cheltuiţi pentru publicitate digitală în mass-media australiană, în zilele noastre, 81 ajung la Google şi Facebook, au precizat iniţiatorii proiectului. Spre deosebire de Facebook, Google a semnat acorduri de plată cu trei mari companii mass-media australiene”, scrie Radio Europa Liberă.

Facebook spune că, în urma discuțiilor cu guvernul australian, a obținut asigurări că va avea un cuvânt de spus în legătură cu publicarea știrilor pe platforma socială, dar și că compania nu va fi obligată să participe automat la negocieri comerciale în acest sens.

Sursă foto: Lukas Coch (Reuters)

Lasa un raspuns