Facebook anunță că va plăti 52 de milioane de dolari angajaților ce s-au ales cu probleme de sănătate mentală moderând imagini ce conțin violență și abuz

0

Gigantul Facebook a acceptat să plătească 52 de milioane de dolari moderatorilor de conţinut care au dezvoltat probleme de sănătate mentală din cauza serviciului, relatează Digi24.ro cu referire la Agerpres.

Angajaţii afectaţi vor primi până la 52.000 de dolari pentru costul tratamentului dacă sunt diagnosticaţi cu o astfel de afecţiune precum tulburarea de stres post-traumatic, au declarat avocaţii reclamanţilor. Potrivit sursei, moderatorii de conţinut pentru reţeaua de socializare trebuie să vizualizeze periodic imagini care conţin scene de violenţă şi abuz.

În toamna anului 2018, un fost moderator de conţinut a dat în judecată Facebook, susţinând că a dezvoltat tulburare de stres post-traumatic după nouă luni de verificare a conţinutului reţelei. Acordul, care trebuie aprobat de un judecător, se aplică unui număr de peste 10.000 de persoane din California, Texas, Arizona şi Florida care au lucrat pentru Facebook începând cu anul 2015.

Suma minimă oferită unui moderator este de 1.000 de dolari.

Facebook a anunţat că va lua şi alte măsuri pentru a proteja sănătatea mentală a moderatorilor săi de conţinut. Sunetul va fi dezactivat în mod implicit la videoclipuri, iar acestea vor fi vizualizate în alb şi negru. Cei care depun cereri pentru astfel de joburi vor fi supuşi unor verificări speciale pentru a li se testa rezistenţa la factorii perturbatori care pot afecta sănătatea mentală.

Sursa foto: Digi24.ro

Lasa un raspuns