Facebook a eliminat o postare în care Donald Trump afirma că „copiii sunt imuni aproape complet” la Covid-19

0

Facebook a eliminat miercuri, 5 august, de pe pagina preşedintelui american Donald Trump un videoclip în care acesta explica pentru Fox News că este puţin probabilă contaminarea copiilor cu noul coronavirus deoarece ei sunt imuni aproape complet”, prin vârsta lor, la Covid-19, notează Digi24.ro cu referire la Agerpres.

„Acest videoclip conţine afirmaţii false conform cărora un anumit grup de persoane nu este susceptibil să contracteze Covid-19, ceea ce încalcă reglementările noastre privind dezinformarea periculoasă referitoare la boală”, a declarat un purtător de cuvânt al reţelei sociale.

Este prima dată când rețeaua de socializare îl cenzurează direct pe preşedintele Donald Trump, accentuează sursa citată. Anterior, în cursul lunii iulie, platforma a adăugat o notă informativă la o postare a preşedintelui american care acuza că votul prin corespondenţă favorizează corupţia. În iunie, platforma a eliminat reclame ale echipei de campanie a preşedintelui, ce conţineau simboluri naziste.

La rândul său, Twitter a interzis contului de campanie al lui Donald Trump (@TeamTrump) să continue să posteze până când nu elimină mesajul video în care preşedintele susţine că este puţin probabilă contaminarea copiilor cu noul coronavirus. „Postarea încalcă regulile Twitter privind dezinformarea referitoare la Covid-19. Proprietarul contului trebuie să retragă tweetul pentru ca să poată posta din nou”, a explicat un purtător de cuvânt al companiei californiene.

Postarea video a fost retrasă, dar Courtney Parella, o purtătoare de cuvânt din partea echipei de campanie a preşedintelui republican a reacţionat: „Preşedintele n-a făcut decât să enunţe un fapt: copiii sunt mai puţin susceptibili decât adulţii să contracteze coronavirusul”. „Iată încă o dată dovadă că Silicon Valley este părtinitoare împotriva preşedintelui. Regulile sunt aplicate doar într-un singur sens. Reţelele sociale nu sunt arbitrii adevărului”, a adăugat ea.

Sursa: Digi24.ro

Lasa un raspuns