Facebook a eliminat și interzis sute de conturi ale unei grupări catalogate de autoritățile SUA drept „violentă” și „antiguvernamentală”

0

Facebook a eliminat 220 de conturi, 28 de pagini și 106 grupuri de pe platforma sa, asociate organizației „Boogaloo Bois”, și alte 95 de conturi de pe Instagram. Site-ul de socializare a declarat că a urmărit evoluția grupării încă din 2019, notează Mediafax.ro.

Membrii „Boogaloo Bois” s-au remarcat la protestele din SUA prin etalarea armelor de foc și dorința unei răsturnări armate a guvernului. Porivit sursei, prin intermediul rețelei de socializare Facebook, ei au instigat la comiterea unor acte violente, îndreptate împotriva civililor, forțelor de ordine și guvernului SUA. Gruparea s-a identificat ca fiind una de extremă dreaptă, iar mai mulți adepți sunt neo-naziști, suprematiști și anarhiști.

Mișcarea vine în contextul în care Facebook s-a confruntat cu boicotul unor mari companii precum Ford, Adidas sau Coca-Cola, din cauza faptului că nu a controlat și eliminat conținutul care prejudiciază natura umană prin rasism, violență și alte forme de instigare la ură.

Sursa foto: Mediafax.ro

Lasa un raspuns