Facebook va plăti bani utilizatorilor care își vor dezactiva aplicația

0

Facebook a anunțat că va plăti sute de mii de utilizatori pentru a-și dezactiva aplicația, cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din SUA, ca parte a unui studiu privind impactul rețelelor de socializare asupra atitudinilor politice, notează Digi24.ro cu referire la Business Insider.

Compania susține că va oferi sume de până la 120 de dolari, săptămânal, abonaților care sunt dispuși să-și dezactiveze conturile de Facebook și Instagram sau să fie de acord cu „modificări specifice” pentru o perioadă de până la șase săptămâni, potrivit ABC7 Chicago. Inițiatorii studiului se așteaptă să participe între 200.000 și 400.000 de utilizatori. 

„Acest studiu urmărește impactul modului în care oamenii interacționează cu produsele noastre”, a declarat un reprezentant al gigantului Facebook. „Oricine vrea să participe – fie că completează sondaje sau își dezactivează conturile de Facebook sau Instagram pentru o anumită perioadă de timp – va fi recompensat. Este o practică standard pentru acest tip de cercetare academică”, a adăugat sursa. 

Rețeaua de socializare a mai precizat că nu plătește cercetătorii din spatele acestui studiu. 

Sursa: Digi24.ro

Lasa un raspuns