Fals despre un TIR plin cu morți de Covid, ce ar fi fost descoperit la București, promovat de pe platforme din Rusia

0

Autoritățile de la București au denunțat un fals, răspândit în limba română de pe  platforme găzduite în Federația Rusă, conform căruia un TIR cu cadavre ale persoanelor infectate cu Covid-19 a fost descoperit în capitala României, notează Digi24.ro. Portalul unde a fost publicată informația falsă obligă utilizatorul să distribuie materialele prin intermediul Facebook, ca să poată fi citite.

Potrivit Grupului pentru Comunicare Strategică, este vorba despre site-ul http://antenanews.xyz/ care, printre altele, a titrat recent: „Un tir plin cu cadavre a fost depistat azi dimineața în capitală! 250 de persoane se presupune că toți sunt morți de Covid”. Articolul este ilustrat cu o imagine din 2018, din Guadalajara (Mexic), în care este surprinsă partea din spate a unor camioane frigorifice în care se află cadavre învelite în folii negre de plastic.

„Precizăm faptul că  informațiile prezentate în articol sunt complet false”, au precizat autoritățile române.

Sursa citată remarcă punctuația incorectă a textului, dar și extensia ciudată a site-ului „.xyz”. „Facem apel ca acest tip de articole să NU fie distribuite pe paginile de socializare, întrucât o astfel de conduită contribuie la răspândirea de informații false și determină comportamente sociale nejustificate. Totodată, încurajăm populația să se informeze doar din surse oficiale”, a mai spus Grupul pentru Comunicare Strategică.

Sursa: Digi24.ro 

Lasa un raspuns