Imagini cu sânge în știri despre un accident de la Fălești

0

Mai multe redacții au informat pe 13 mai despre un accident produs la Fălești, după ce o femeie a fost strivită de un automobil care circula în același sens de mers, într-o parcare din localitate. Victima, în vârstă de 63 de ani, încerca să urce într-o altă mașină în timpul incidentului. 

Unele instituții media (Telegraph.md, Protv.md, Nordnews.md, Realitatea.md, Dosarmedia.md, Tv8.md, Paranteze.md, Sp.md, Deschide.md, Punctul.md ) au ilustrat știrea cu o fotografie de la fața locului, în care, deși sunt prelucrate tehnic fețele oamenilor, s-a lăsat la vedere o pată de sânge.

În acest sens, Codul deontologic prevede că „jurnalistul nu furnizează publicului detalii morbide ale crimelor, accidentelor și catastrofelor naturale sau detalii privind tehnicile suicidale. Aceleași reguli se aplică și materialelor vizuale (fotografii, materiale video)”.

De asemenea, Ghidul de stil cu norme etice recomandă: „Vom avea grijă să nu publicăm fotografii şocante, conţinutul violent sau indecent al cărora poate provoca anumite stări psihice negative asupra cititorilor. (…) Vom relata principalele fapte ale unei infracţiuni/crime, evitând descrierea în cele mai mici detalii ale crimelor sângeroase”.  

Sursă foto: zdg.md

Lasa un raspuns