Jocul online „Aventurile lui Literatus”: fii în pielea prințului Literatus care, pentru a-și găsi iubita, a luptat cu manipularea

0

Într-o zi, Prințesa Adevărului și Sincerității, Veritas, a dispărut, iar în regatul Informia au început să circule diverse zvonuri. Unii susțineau că Veritas a fost răpită de domnitorul țării vecine, Manipulus, iar alții – că tânăra era îndrăgostită de Manipulus și a plecat de bunăvoie. În tot acest răstimp, iubitul lui Veritas, Prințul Literatus, a fost însă convins că Prințesa nu l-a trădat – și a hotărât să o găsească. Continuarea acestei povești o puteți afla accesând versiunea în limba română a jocului „Aventurile lui Literatus”, lansată de Centrul pentru Jurnalism Independent.

Jocul „Aventurile lui Literatus” constă din zece niveluri, iar la fiecare dintre ele Prințul este pus în fața mai multor provocări, pe care trebuie să le depășească pentru a-și găsi iubita. Jocul este dedicat adolescenților, întrucât îi ajută să-și dezvolte, în mod interactiv, abilitățile de analiză și de verificare a informației, precum și cele de percepere a diferenței dintre știri false și cele de încredere.

Ideea jocului online „Aventurile lui Literatus” a fost dezvoltată de membrii echipei Caucasus Hack Pack (Georgia și Armenia), ca urmare a participării la Hackathonul Media „Puterea a cincea”, organizat în vara lui 2016, la Chișinău, de către Centrul pentru Jurnalism Independent și Deutsche Welle Akademie.

Jocul este disponibil în limbile armeană, georgiană, engleză și română.

_________________

Lansarea acestui joc în limba română a fost posibilă datorită suportului generos al poporului american și britanic oferit prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Uk aid. Conținutul acestui joc ține de responsabilitatea autorilor și nu reflectă în mod necesar viziunea Uk aid, USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

 

Lasa un raspuns