1.159 vizualizări

De la PSRM, la Pro Moldova: cum a interpretat presa anunțul deputatului Ștefan Gațcan

Ștefan Gațcan, ales acum trei luni deputat în circumscripția nr. 38 Hîncești din partea Partidului Socialiștilor, a anunțat marți, 30 iunie, că părăsește PSRM și aderă la Pro Moldova. Anunțul a fost făcut de Gațcan printr-un mesaj pe Facebook. Presa a preluat imediat anunțul, iar știrile nu s-au lăsat mult timp așteptate.

Realitatea.md a văzut în acest anunț o „lovitură” pentru Partidul Socialiștilor: „Lovitură sub centură pentru socialiști! Un deputat PSRM trece la Pro Moldova. PSRM-PD rămâne cu 49 de voturi”. Kp.md a scos în evidență declarațiile critice lansate anterior de Gațcan la adresa lui Andrian Candu, liderul Pro Moldova: „Gațcan și schimbarea rapidă de opinii: «Noul deputat Pro Moldova îl considera înainte arhitectorul furtului miliardului»”. Zdg.md a relatat netru și echidistant, fără a lua o poziție părtinitoare: „DOC/ Ștefan Gațcan, ales acum 3 luni deputat din partea PSRM, trece la Pro Moldova”.

Vedeți mai jos selecția de știri.

Lovitură sub centură pentru socialiști! Un deputat PSRM trece la Pro Moldova. PSRM-PD rămâne cu 49 de voturi

Deputatul Ștefan Gațcan, ales în Parlament în urma alegerilor parlamentare noi din 15 martie curent, în circumscripția electorală uninominală nr. 38 Hâncești, a anunțat acum câteva minute că părăsește fracțiunea parlamentară a PSRM și aderă la grupul parlamentar Pro Moldova. Acesta este primul deputat socialist care își părăsește fracțiunea, în condițiile în care, până acum, doar Partidul Democrat pierduse deputații.
Realitatea.md

DOC/ Ștefan Gațcan, ales acum 3 luni deputat din partea PSRM, trece la Pro Moldova

Ștefan Gațcan, care acum 3 luni a fost ales deputat în circumscripția nr. Hîncești din partea Partidului Socialiștilor, a anunțat marți, 30 iunie, că părăsește PSRM și aderă la Pro Moldova.
Zdg.md

Гацкан и скоросная смена взглядов: Новый депутат "Pro Moldova" раньше считал Канду архитектором кражи миллиарда в Молдове

Что говорил Штефан Гацкан о своем новом партийном боссе Андриане Канду.
Kp.md

Lasa un raspuns