736 vizualizări

Inaugurarea blocului sanitar la gimnaziul din satul Hiliuți, între critici acide și tentative de a reabilita imaginea PSRM

Pe 17 septembrie, la gimnaziul din satul Hiliuți, raionul Rîșcani, a fost inaugurat un bloc sanitar, iar la eveniment au fost prezenți președintele raionului, Vasile Secrieru, deputatul socialist Vladimir Mizdrenco, primarul satului, Alexandru Sandu, de la Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și directoarea școlii. Funcționarii au apărut în câteva fotografii, la ușa veceului și fără măști de protecție, tăind o panglică roșie care era ținută de doi copii. Gestul a provocat mai multe critici în rândul politicienilor, activiștilor civici, avocatei poporului pentru drepturile copilului, dar și pe rețelele de socializare.

Presa nu a trecut cu vederea incidentul, prezentându-l din variate perspective. Ntv.md, bunăoară, a evitat să relateze evenimentul în sine. În schimb, jurnaliștii au titrat pe un ton triumfalist: „PSRM propune un program de modernizare a blocurilor sanitare din toate școlile din țară”, făcând referință la declarațiile deputatului socialist Corneliu Furculiță. La polul opus, Paranteze.md a titrat pe un ton incisiv: „PENIBIL // Socialiștii taie panglică roșie în WC-ul unei școli din nordul Moldovei”. Protv.md a reflectat subiectul echilibrat, oferind spațiu mai multor surse care au comentat inaugurarea cu pricina: „Sărbătoarea inaugurării veceului de la Hiliuți a fost criticată intens pe rețelele de socializare. Mai mulți funcționari și-au arătat indignarea – Video”.

Vedeți mai jos selecția de știri.

PSRM propune un program de modernizare a blocurilor sanitare din toate școlile din țară

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova propune elaborarea unui program de modernizare a tuturor blocurilor sanitare din instituțiile școlare din toată țara. Despre aceasta a scris, astăzi, pe o rețea de socializare, liderul fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță.
NTV.MD

Sărbătoarea inaugurării veceului de la Hiliuți a fost criticată intens pe rețelele de socializare. Mai mulți functionari și-au arătat indignarea – Video

Este revoltator și imoral să folosești copiii pentru promovarea imaginii.
PROTV.MD

PENIBIL // Socialiștii taie panglică roșie în WC-ul unei școli din nordul Moldovei

O poză apărută pe rețelele de socializare a lăsat mască internauții. În Moldova, se taie panglici roșii până și la renovarea WC-urilor din școli. Așa o ,,manifestație” a avut loc în raionul Râșcani. Conducerea socialistă taie o panglică roșie care este ținută de doi elevi în WC-ul gimnaziului din localitate.
PARANTEZE.MD

Lasa un raspuns