1.033 vizualizări

Mandatul de arest emis în Rusia pe numele lui Vlad Plahotniuc, între atacuri și justificări

Agenţia de presă rusă Rosbalt a anunţat miercuri, 6 decembrie, că pe numele liderului PDM, Vlad Plahotniuc, a fost deschis un dosar penal pentru „omor cu deosebită cruzime”. Sursele agenţiei susţin că democratul ar fi comis cel puţin două omoruri şi că acesta ar face parte dintr-o grupare organizată, motivată de ură politică, rasială, naţională şi ideologică. Presa de la Chișinău a preluat pe larg știrea, însă a contextualizat-o și a reflecatat-o în mod diferit. Canal2.md (instituție media afiliată democraților) a diminuat din intensitatea acuzațiilor, prin alăturarea unor circumstanțe favorabile liderului PD: „Rusia şantajează. În timp ce Vlad Plahotniuc se află în vizită în SUA, un site de la Moscova anunță că liderul PDM ar fi cercetat penal”. Jurnal.md (instituție media de opoziție) a reflectat subiectul dintr-un unghi diametral opus, folosind etichetări: „Reacţia PD la faptul că Plahotniuc e cercetat penal pentru omor în Rusia; Oligarhul, victimizat la maxim: „Intimidare, abuz şi hărţuire politică””. Protv.md a reflectat subiectul mai detașat și pe un ton neutru. Vedeți mai jos selecția de știri.

Rusia şantajează. În timp ce Vlad Plahotniuc se află în vizită în SUA, un site de la Moscova anunță că liderul PDM ar fi cercetat penal

În timp ce liderul democraților moldoveni, Vlad Plahotniuc se află în vizită în SUA, iar PDM a anunțat votarea legii care interzice propaganda rusească, un site de la Moscova anunță că Vlad Plahotniuc ar fi cercetat penal în Rusia pentru ură rasială, politică, ideologică şi etnică.
canal2.md

Presa rusa scrie ca o instanta de judecata de la Moscova a emis pe numele lui Vlad Plahotniuc un mandat de arest si ca democratul ar fi fost dat in cautare internationala - VIDEO

Comitetul de ancheta rus l-a recunoscut in calitate de banuit pe Vlad Plahotniuc intr-un dosar de omor si a cerut mandat de arest pe numele lui. Cel putin asta scrie un portal de stiri din Rusia, care citeaza surse din cadrul institutiei.
protv.md

Reacţia PD la faptul că Plahotniuc e cercetat penal pentru omor în Rusia; Oligarhul, victimizat la maxim: „Intimidare, abuz şi hărţuire politică”

După ce în presă a apărut informaţia că oligarhul Vladimir Plahotniuc este cercetat penal în Rusia, fiind acuzat de omorul mai multor persoane, săvârşit cu cruzime într-un grup organizat, Partidul Democrat a sărit imediat în apărarea şefului de partid.
jurnal.md

Lasa un raspuns