1.008 vizualizări

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, în vizorul presei

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, dezbătută în Parlament luni, 20 iulie, nu a primit undă verde din partea deputaților. Inițiativa parlamentarilor Platformei Demnitate și Adevăr a fost susținută de fracțiunile PAS, Pro-Moldova și Partidul Politic Șor, dar nu a adunat numărul necesar de voturi. Moțiunea a fost susținută de 46 de deputați din totalul necesar de 51 de voturi. Subiectul a fost cap de afiș și în presă, doar că modul de abordare a fost diferit.

NTV Moldova a remarcat chiar din titlu că „opoziția a suferit un eșec usturător”, în timp ce Kp.md a recurs la o generalizare: „După cum au sugerat unii analiști chiar de la începutul sesiunii parlamentare, opoziția nu a găsit numărul necesar de voturi”. TV8.md a relatat subiectul pe un ton neutru și echidistant.

Vedeți mai jos selecția de știri.

Opoziția a suferit un eșec usturător! Moțiunea de cenzură a picat, iar Guvernul Chicu a rămas să conducă Moldova

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu a picat. Moțiunea a fost semnată de deputații PPDA și PAS, și susținută de grupul Candu și PP Șor. Textul moțiunii a fost susținut doar de 46 de voturi, din necesarul de cel puțin 51.
ntv.md

Ultima oră! Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, respinsă de Parlament

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu a căzut. Inițiativa deputaților Platformei Demnitate și Adevăr a fost susținută de fracțiunile PAS, Pro Moldova și Partidul Politic Șor, dar nu a adunat numărul necesar de voturi. Doar 46 de deputați au votat pentru susținerea moțiunii de cenzură.
tv8.md

Вотум недоверия правительству Молдовы провалился - "за" проголосовали всего 46 человек

Как и предполагали некоторые аналитики в самом начале заседания парламента, у оппозиции не нашлось необходимых голосов.
kp.md

Lasa un raspuns