1.111 vizualizări

Protestul agricultorilor, relatat cu accent pe detalii și omiterea revendicărilor propriu-zise

Mai mulți agricultori afectați de secetă din raioanele Ștefan-Vodă și Căușeni au organizat luni, 27 iulie, un protest cu tractoare și combine. Ca să se facă auziți de autorități, aceștia au blocat traseul și au anunțat o serie de revendicări: acoperirea pagubelor financiare de către stat, în proporție de 50%, și declararea stării excepționale în agricultură. Ministrul Agriculturii, Ion Perju, nu a comentat situația, iar prim-ministrul Ion Chicu a anunțat că vor fi alocați bani suplimentar pentru gestionarea domeniului, dar nu a precizat despre ce sumă ar fi vorba.

Unele instituții media au deviat de la subiectul-cheie și au ales să se concentreze pe detalii. Portalul Breakingnews.md, bunăoară, a preferat să mute accentele de pe revendicările protestatarilor pe prețul mașinilor cu care au venit agricultorii la protest, titrând: „FOTO // Protestul agricultorilor – o paradă a mașinilor de lux. Vezi cu ce automobile au venit să ceară bani de la stat”. Sputnik.md abordat un alt detaliu – cel al purtării măștilor și al măsurilor de distanțare socială – „Vor fi sau nu amendați agricultorii care protestează astăzi: Ce spune șeful IP Căușeni”. TV8.md a abordat subiectul de-o manieră informativă, punând accent pe cauza ce i-a determinat pe agricultori să iasă la protest: „VIDEO/ Mai mulți agricultori din raioanele Ștefan-Vodă și Căușeni au ieșit la protest cu tractoare și combine”.

Vedeți mai jos selecția de știri.

FOTO // Protestul agricultorilor – o paradă a mașinilor de lux. Vezi cu ce automobile au venit să ceară bani de la stat

Protestul agricultorilor din sudul țării s-a transformat într-o adevărată paradă a mașinilor de lux. Aceștia au venit la manifestație în automobile, prețul cărora se ridică la câtva zeci de mii de euro.
Breakingnews.md

VIDEO/ Mai mulți agricultori din raioanele Ștefan-Vodă și Căușeni au ieșit la protest cu tractoare și combine

Afectați de secetă și disperați că nu au primit niciun bănuț de la autorități, mai mulți agricultori din raionele Ștefan-Vodă și Căușeni au ieșit la protest cu tractoare și combine. Ca să se facă auziți, aceștia au blocat drumul și și-au anunțat revendicările.
Tv8.md

Vor fi sau nu amendați agricultorii care protestează astăzi: Ce spune șeful IP Căușeni

Vor fi sau nu amendați fermierii care protestează astăzi în sudul țării: iată ce spune șeful Inspectoratului de Poliție Căușeni - detalii.
Sputnik.md

Lasa un raspuns