292 vizualizări

Protestul de la „OrheiLand”, între „abuzuri” și buchea legii

Un grup de oameni s-a opus duminică, 28 iunie, închiderii parcului de distracții „OrheiLand”, după ce reprezentanți ai Poliției au venit la fața locului ca să dispună sistarea accesului pe teritoriu. Oamenii legii au invocat o dispoziție emisă cu două zile mai devreme de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică. Potrivit documentului, organizarea bâlciurilor și activităților în parcurile de distracții este interzisă. „La Chișinău activează Grădina Zoologică și parcuri de distracții, iar la Orhei, pentru că primarul nu-i socialist, Dodon vrea să închidă principalul parc public unde părinții și copiii se odihnesc”, a comentat deputata Marina Tauber de la Partidul Șor, prezentă la discuții. Potrivit ei, polițiștii ar fi prezentat un act fără semnătură oficială.

Presa a abordat diferit discuțiile aprinse, iscate între cetățeni și oamenii legii. Politics.md a informat pe un ton acuzativ și tendențios despre „presupusa hotărâre”, un „adevărat regim dictatorial” sau „un adevărat desant” de polițiști, titrând: „Igor Dodon, împotriva copiilor la OrheiLand; Cetățenii s-au opus abuzurilor. Televiziunea Centrală a preluat fidel un comunicat al Partidului Șor, informând exclusiv despre argumentele protestatarilor de la Orhei și ale reprezentanților partidului, fără a oferi informații de context: „La OrheiLand, cetățenii au stopat abuzurile regimului Dodon, iar parcul rămâne deschis FOTO. TV8.md a abordat subiectul pe un ton neutru, relatând atât despre protestul oamenilor, cât și despre contextul incidentului.

Vedeți mai jos selecția de știri.

Igor Dodon, împotriva copiilor la OrheiLand; Cetățenii s-au opus abuzurilor

Sute de cetățeni, în special copii, oaspeți ai parcului OrheiLand au fost martorii comportamentului unui adevărat regim dictatorial care a trimis peste o sută de polițiști de la Chișinău pentru a îndeplini comenzile politice ale guvernării lui Dodon.
Politics.md

/VIDEO/ Scandal la „Orheiland”! Un grup de oameni se opune închiderii parcului de distracții

Scandal la „Orheiland”! Un grup de oameni se opune închiderii parcului de distracții. Asta deși vineri, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a decis interzicerea organizării bâlciurilor și activităților în parcurile de distracții. La fața locului este poliția.
TV8.md

La OrheiLand cetățenii au stopat abuzurile regimului Dodon, iar parcul rămâne deschis FOTO

La OrheiLand cetățenii au stopat abuzurile regimului Dodon, iar parcul rămâne deschis FOTO
13:29 | 28-iun.-20 Știri, Social 1

Locuitorii municipiului Orhei, dar și din alte regiuni ale țării, care au mers duminică să viziteze parcul „OrheiLand”, ajutați de reprezentanții Partidului Politic „ȘOR” și de administrația publică locală au învins abuzurile guvernării, care au încercat să închidă în mod ilegal centrul de distracții, după aproape două ore de negocieri cu poliția, scrie partidulsor.md.
Tvc.md

Lasa un raspuns