1.102 vizualizări

Reținerea și arestarea lui Viorel Morari: opinii și reacții în presă

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a ajuns în atenția mass-media după ce, săptămâna trecută, a fost reținut de procurori într-un dosar de abuz în serviciu și fals în acte publice. Luni, 13 ianuarie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au decis plasarea lui Morari în arest preventiv pentru 20 de zile.

Presa a urmărit cu atenție evenimentele, publicând un număr mare de știri, dar și relatări cu diverse opinii la subiect. Astfel, după pronunțarea deciziei instanței de judecată, portalul Unimedia a publicat o știre în care face referință la o postare a fostei ministre a Justiției, Olesea Stamate – „Fosta ministră a Justiției, despre dosarul Morari: «Întrebarea mea este dacă el nu este folosit drept țap ispășitor»”. ProTV Chișinău a venit cu reacția procurorului general, Alexandru Stoianoglo, acuzat de Viorel Morari că i-ar fi fabricat dosarul –  „Alexandru Stoianoglo spune că nu are numărul de telefon al lui Igor Dodon. Cum răspunde procurorul general, fiind întrebat dacă a primit indicație de la șeful statului de a-l aresta pe Viorel Morari – VIDEO”. Radio Europa Liberă a abordat într-un singur articol detaliat șirul evenimentelor – „Viorel Morari – 20 de zile în arest preventiv”.

Vedeți mai jos selecția de știri.

Fosta ministră a Justiției, despre dosarul Morari: „Întrebarea mea este dacă el nu este folosit drept țap ispășitor”

Fosta ministră a Justiției se întreabă dacă Viorel Morari, suspectat de abuz de serviciu și fals în acte publice, nu ar fi, de fapt, „un țap ispășitor, în timp ce alții, cu „probleme” poate mai mari decât ale lui Morari, sunt bine-mersi”.
Unimedia.md

Viorel Morari - 20 de zile în arest preventiv

În şedinţa de luni de la judecătorie, Viorel Morari, încătuşat şi escortat de poliţişti, a fost acostat şi de un activist civic, Pavel Grigorciuc, care, considerându-se nedreptăţit de Morari într-un dosar mai vechi, a încercat, într-un gest de sfidare, să-i transmită pesmeţi şi ceai.
Radio Europa Liberă

Alexandru Stoianoglo spune ca nu are numarul de telefon al lui Igor Dodon. Cum raspunde procurorul general, fiind intrebat daca a primit indicatie de la seful statului de a-l aresta pe Viorel Morari - VIDEO

Procurorul General, Alexandru Stoianoglo, a venit cu o reactie dupa ce Viorel Morari l-a acuzat ca i-ar fi fabricat dosarul.
Pro TV Chișinău

Lasa un raspuns