1.144 vizualizări

Revenirea lui Ștefan Gațcan în Parlament, între critici și justificări

După ce acum câteva zile deputatul Ștefan Gațcan renunța la mandat și anunța că trece de la Partidul Socialiștilor la partidul Pro Moldova, joi, 9 iulie, el a revenit în plenul Legislativului. La ședință, parlamentarul s-a aflat în tribuna PSRM. El a scris un mesaj și pe pagina sa de Facebook, în  care a recunoscut că a fost implicat într-un joc politic. Presa nu a trecut cu vederea revenirea lui Gațcan în fotoliul de deputat.

Accent TV a omis însă în totalitate contextul evenimentului și s-a referit strict la mesajul lui Ștefan Gațcan. Autorul știrii a selectat pasaje în care politicianul se referă la problemele sociale și „datoria” sa față de sistemul medical, cel agricol sau față de sinistrați. La polul opus, Jurnal.md  a abordat subiectul prin prisma declarațiilor mai multor lideri ai opoziției, care au criticat ultimele decizii ale lui Ștefan Gațcan și i-au imputat că nu s-a autoizolat după ce ar fi traversat frontiera în această perioadă: „Gațcan și-a retras cererea de renunțare la mandatul de deputat; Ciobanu: Aveți toți dinții în gură? Sunt reduceri la mall?”. Agora.md a relatat subiectul mai amplu, cu date de context și explicații pe marginea conjuncturii politice: „Ștefan Gațcan s-a răzgândit. Deputatul a venit la ședință și a asigurat cvorum coaliției PDM-PSRM”.

Vedeți mai jos selecția de știri.

Ștefan Gațcan a revenit în Parlament: Vreau să fiu alături de nevoile medicilor, care vor primi surplus la salariu

Deputatul Ștefan Gațcan a revenit în Parlament. Într-o postare pe Facebook acesta a scris că este de datoria lui să ajute medicii să-și primească salariile majorate.
A-tv.md

Ștefan Gațcan s-a răzgândit. Deputatul a venit la ședință și a asigurat cvorum coaliției PDM-PSRM

Deputatul Ștefan Gațcan, care renunțase la mandat, și-a retras cererea. Acesta s-a prezentat, astăzi, la Parlament, în tribuna PSRM, asigurând cvorumul pentru desfășurarea ședinței. Asta chiar dacă fusese criticat dur de socialiști, atunci când anunțase că părăsește fracțiunea și aderă la Pro Moldova.
Agora.md

Gațcan și-a retras cererea de renunțare la mandatul de deputat; Ciobanu: Aveți toți dinții în gură? Sunt reduceri la mall?

Ștefan Gațcan și-a retras cererea de renunțare la mandat. Despre aceasta a anunțat președintele Comisiei Juridice, Vasile Bolea.
Jurnal.md

Lasa un raspuns