1.417 vizualizări

Șeful ANSP și-a dat demisia. Cum au interpretat unele media solicitarea lui Igor Dodon ca Nicolae Furtună să plece din funcție

După ce șeful ANSP, Nicolae Furtună, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că „în toată lumea, COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur”, mai multe partide politice, persoane publice și politicieni, premierul Ion Chicu, dar și președintele Igor Dodon au cerut marți, 8 septembrie, demisia epidemiologului. Șeful statului și-a exprimat regretul față de aceste declarații. În după-amiaza zilei, directorul ANSP și-a anunțat demisia. Presa a relatat pe larg subiectul, dar solicitarea lui Igor Dodon  a fost una dintre cele mai mediatizate.

Portalul Kp.md a titrat pe un ton critic la adresa funcționarului: „Demisia! După ce a declarat că, din cauza COVID-ului, în Moldova au murit bolnavi care sunt o povară, Furtună însuși a devenit o povară”. Timpul.md a relatat subiectul tendențios, cu etichetări, schimb de accente și amestec de fapte cu opinii: „Președintele «Kuliok» Dodon anunță că Furtună nu are CALITATEA MORALĂ să ocupe funcția de șef ANSP. Președintele care e filmat cum ia bani de la Plahotniuc – ce calități morale are? ”. Agora.md a abordat subiectul pe un ton neutru și echidistant: „Igor Dodon cere demisia lui Nicolae Furtună: «Scuzele publice nu sunt suficiente»”.

Vedeți mai jos selecția de știri.

В отставку! После высказывания о том, что от ковида в Молдове умирают больные, которые в тягость, Фуртунэ сам стал обузой

Президент считает, что чиновник должен уйти в отставку, извинений будет недостаточно.
Kp.md

Igor Dodon cere demisia lui Nicolae Furtună: „Scuzele publice nu sunt suficiente”

Șeful statului, Igor Dodon, cere demisia șefului ANSP, Nicolae Furtună, după ce cel din urmă a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că „în toată lumea, COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur”. Președintele și-a exprimat regretul față de declarațiile epidemiologului și a adăugat că în acest caz Furtună ar trebui să demisioneze.
Agora.md

Președintele „Kuliok” Dodon anunță că Furtună nu are CALITATEA MORALĂ să ocupe funcția de șef ANSP. Președintele care e filmat cum ia bani de la Plahotniuc - ce calități morale are?

„Președintele Dodon” vorbește despre calitatea morală a lui Furtună, dar se face că uită cum lua pungi cu bani de la Plahotniuc. Îmi exprim regretul și consternarea față de declarațiile făcute de directorul ANSP, Nicolae Furtună.
Timpul.md

Lasa un raspuns