1.289 vizualizări

„Trădarea” lui Bolboceanu, un caz de spionaj învăluit în mister mediatic

Săptămâna a debutat cu știrea despre reținerea fostului deputat democrat Iurie Bolboceanu, acuzat subit de trădare de patrie și spionaj în favoarea Federației Ruse. Evenimentul propriu-zis s-a produs în seara zilei de vineri, 17 martie, iar duminică pe numele fostului membru PD a fost emis mandat de arest pentru 72 de ore. Luni, reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și colegii lor de la Serviciul de Informații și Securitate au oferit, în cadrul unei conferințe de presă, detalii despre acest caz special, iar informația a fost preluată rapid de către mass-media. Deși au existat și încercări de a desface mrejele acestei situații în premieră pentru Republica Moldova, majoritatea jurnaliștilor s-au limitat, în relatările lor, la cele expuse de protagoniștii conferinței de presă. Chiar și titlurile, cu mici excepții, au făcut referire la declarațiile procurorilor. Vedeți câteva dintre știrile apărute peste zi.

Procurorii cer mandat de arestare petru Iurie Bolboceanu, învinuit de trădare de patrie: A fost racolat de o agenţie străină de spionaj

Procurorii anunţă că Iurie Bolboceanu a fost reţinut pentru 72 de ore şi că duminică, 19 martie, i-au adus învinuirea de trădare de patrie şi spionaj fostului deputat democrat. Instanţa urmează să se expună în timpul apropiat asupra eliberării mandatului de arestare pe numele acestuia.
ADEVARUL.MD

Reținerea lui Bolboceanu / Unde a avut loc flagrantul și cine-i ofițerul sub acoperire cu care lucra

Fostul deputat Iurie Bolboceanu a fost reținut în flagrant de procurorii PCCOCS și ofițerii SIS în restaurantul din sectorul Râșcani al rețelei „Taxi Blues”.
DESCHIDE.MD

Procurori: Iurie Bolboceanu primea sistematic mii de dolari de la agenți străini sub acoperire. Ce s-a găsit în urma perchezițiilor

Fostul deputat PDM, Iurie Bolboceanu, primea sistematic sute și mii de dolari de la agenții Federației Ruse pentru divulgare de informații. În urma perchezițiilor de la domiciliul său au fost descoperite documente relevante pentru cauză, 23.000 de dolari americani, un laptop și un telefon mobil destinat exclusiv comunicării cu agentul serviciului secret străin.
AGORA.MD

Lasa un raspuns