1.105 vizualizări

Unii – da, alții – ba! Media, despre majorarea tarifelor la transportul interurban

Subiectul creșterii prețurilor la transportul interurban de pasageri a revenit pe agenda media după ce joi, 9 ianuarie, reprezentanţii Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) au cerut Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) să anuleze ordinul potrivit căruia, începând cu 1 ianuarie 2020, au intrat în vigoare noile modificări de majorare a tarifelor pentru călătoriile interurbane.

Unele redacţii au informat exclusiv despre propunerile PPDA de anulare urgentă a respectivului ordin și, în caz contrar, înaintarea unei moțiuni simple în Parlament, prin care va cere demisia ministrului Economiei și Infrastructurii (Zugo.md). Altele, dimpotrivă, au reflectat doar opinia președintelui Igor Dodon, care justifică decizia Guvernului condus de premierul Ion Chicu (Noi.md). Radio Europa Liberă a prezentat opiniile ambelor părți, însoțite de comentariul expertului.

Vedeți mai jos o selecție de știri.

video | PPDA va cere demisia ministrului Economiei dacă nu vor fi anulate majorările de prețuri la transport

Deputații Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” vor solicita demiterea ministrului Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, în contextul majorării prețului călătoriilor cu transportul interurban. Aceștia urmează să înainteze o moțiune simplă în Parlament dacă nu va fi anulat ordinul privind scumpirea tarifelor.
Zugo.md

Tarifele în transportul interurban, în atenția politicienilor reveniți din vacanță

Partidul Platforma DA propune ca procesul de aprobare a unor majorări să fie sincronizat cu demonopolizarea ramurii transportului. Președintele Igor Dodon a încercat să justifice majorarea cu 20% de la 1 ianuarie a tarifelor pentru călătoriile interurbane cu microbuzul și autobuzul. Într-un interviu publicat astăzi de portalul Tribuna, Dodon spune că „alternativa era blocarea completă a transportului de pasageri în țară și paralizarea totală a vieții sociale și economice”. Majorarea survine la început de an electoral, într-un moment în care Dodon și guvernul aliat al premierului Ion Chicu au promis, dimpotrivă, măriri de beneficii sociale, nu de tarife și reconstrucția a sute de kilometri de drumuri.
Radio Europa Liberă

Dodon explică cauza creșterii prețurilor la călătoriile interurbane

Igor Dodon este de părere că hotărîrea de a mări tarifele per kilometru și, respectiv, biletele la transportul interurban este argumentată.
Noi.md

Lasa un raspuns