1.130 vizualizări

Vizita lui Igor Dodon la Bruxelles, în vizorul presei

În cadrul vizitei de lucru pe care o întreprinde, săptămâna curentă, la Bruxelles, Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg. Potrivit informațiilor parvenite din capitala belgiană, cei doi oficiali au căzut de acord asupra faptului că neutralitatea Republicii Moldova nu trebuie să însemne și izolarea țării. Despre aceasta ei le-au vorbit jurnaliștilor la cartierul general al Alianței Nord-Atlantice de la Bruxelles. „NATO sprijină pe deplin și respectă neutralitatea constituțională a Republicii Moldova”, însă „neutralitate nu înseamnă izolare sau că nu putem colabora”, a spus Stoltenberg. Totodată, el a amintit că Alianța ajută Republica Moldova să edifice instituții de stat solide și să consolideze buna guvernare, inclusiv în cadrul forțelor sale armate, care au devenit mai bine pregătite grație sprijinului oferit de NATO.

Presa a relatat pe larg despre vizita Președintelui la Bruxelles, inclusiv la sediul NATO, însă abordarea a fost diferită. Astfel, Independent.md a titrat pe un ton ironic: „Dodon, cu buza umflată la Bruxelles. Secretarul General al NATO i-a spus-o pe șleau”, în timp ce Sputnik.md a scos în evidență poziția Președintelui despre subiectul NATO în țara noastră: „Dodon i-a amintit Secretarului General al NATO că Moldova este stat neutru”. Postul Europalibera.org a realizat o știre echidistantă și neutră: „Dodon și Stoltenberg la NATO: neutralitatea Republicii Moldova nu trebuie să însemne și izolare”. Vedeți mai jos selecția de știri.

DODON, CU BUZA UMFLATĂ LA BRUXELLES. SECRETAUL GENERAL AL NATO I-A SPUS-O PE ȘLEAU

Neutralitatea nu înseamnă izolare. Este răspunsul secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, oferit lui Igor Dodon, care insistă pe recunoașterea internațională a statutului de neutralitate a RM. În cadrul unei întrevederi, Jens Stoltenberg i-a amintit lui Dodon de parteneriatul care durează deja de 25 de ani dintre NATO și R. Moldova, timp în care Alianța Nord-Atlantică a ajutat statul nostru să-și construiască instituții puternice.
independent.md

Dodon și Stoltenberg la NATO: neutralitatea R. Moldova nu trebuie să însemne și izolare

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și președintele moldovean Igor Dodon au căzut de acord că neutralitatea R. Moldova nu trebuie să însemne și izolare. Cei doi le-au vorbit jurnaliștilor la sediul NATO la Bruxelles. „NATO sprijină pe deplin și respectă neutralitatea constituțională a Moldovei”, dar „neutralitate nu înseamnă izolare sau că nu putem colabora”, a spus Stoltenberg.
europalibera.org

Dodon i-a amintit secretarului general al NATO că Moldova este stat neutru

În cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează la Bruxelles, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.
sputnik.md

Lasa un raspuns