1.246 vizualizări

Presa, cu ochiul pe discursul Prim-ministrei Maia Sandu la prezentarea Raportului de 100 de zile ale Guvernului

Marți, 24 septembrie, Prim-ministra Maia Sandu a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, „Raportul Guvernului pe acțiunile întreprinse în primele 100 de zile”. Documentul punctează cele mai importante realizări în mai multe domenii, între care combaterea corupției, reforma justiției, crearea condițiilor pentru creșterea economică, îmbunătățirea calității serviciilor publice, protecția socială, securitatea națională, scoaterea Republicii Moldova din izolarea internațională etc. De asemenea, la aceeași conferință și-au prezentat rapoartele de activitate ministra Justiției, Olesea Stamate și ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan. Evenimentul a atras atenția tuturor mass-media naționale, reflectarea acestuia a fost însă destul de diferită.

Astfel, portalul Noi.md a titrat: Raportul de 100 de zile ale Guvernului Sandu, prezentat printr-un scenariu de film. În articol se face referință la metafora prin care Prim-ministra a descris situația în care se afla Republica Moldova în momentul preluării puterii, în iunie 2019, când „noii miniștri s-au pomenit pe o corabie stricată, în mijlocul unei furtuni, iar toți șobolanii care au lăsat doar găuri pe unde s-au scurs proviziile au fugit ca lașii de pe ea”.

Sputnik.md s-a întrebat dacă Va crește sau nu numărul ministerelor: Ce spune Maia Sandu?, iar articolul cuprinde preponderent răspunsurile Prim-ministrei la întrebările pe care reporterul portalului i le-a adresat în cadrul conferinței. Deși inspirați de aceeași metaforă, Jurnal TV a publicat o știre neutră și echidistantă – Maia Sandu, la 100 de zile: Am fost nevoiți să alungăm șobolanii și să astupăm găurile făcute de ei în corabie”.

Selecția de știri urmează.

Raportul de 100 de zile a guvernului Sandu, prezentat printr-un scenariu de film

Raportul de 100 de zile de la investirea în funcție a guvernului condus de Maia Sandu a fost printr-un scenariu de film în care noii miniștri s-au pomenit pe o corabie stricată care s-a pomenit în mijlocul unei furtuni, iar toți șobolanii care au losat doar găuri pe unde s-au scurs proviziile au fugit ca lașii de pe ea
Noi.md

Va crește sau nu numărul ministerelor: Ce spune Maia Sandu?

Premierul Maia Sandu a susținut astăzi o conferință de presă în care a prezentat raportul de activitate pentru 100 de zile de mandat al Guvernului în fruntea căruia se află. Maia Sandu a ținut să-și laude colegii, dar și să accentueze că aceștia depun tot efortul pentru a mișca lucrurile din loc. Chiar dacă până în prezent am putut observa doar rețineri ale persoanelor care au avut direct sau indirect tangență cu fosta guvernare, premierul dă asigurări că actuala guvernare se axează pe creșterea bunăstării cetățenilor, dar și construirea unei justiții corecte și care să nu poată fi influențată politic.
Sputnik.md

Maia Sandu, la 100 de zile: Am fost nevoiți să alungăm șobolanii și să astupăm găurile făcute de ei în corabie

Destructurarea unor scheme de corupție, stoparea unor privatizări frauduloase și a unor procese de achiziții publice dubioase, dar și primii pași în reforma justiției sunt principalele realizări ale Guvernului, menționate de premierul Maia Sandu în raportul de 100 de zile, prezentat astăzi, 24 septembrie. Totuși, șefa Cabinetului de Miniștri recunoaște că reformele se mișcă mai încet decât și-ar fi dorit.
Jurnaltv.md

Lasa un raspuns