România: Tentative de fraudă cibernetică pe Instagram. Utilizatorii primesc linkuri periculoase

0

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică din România (CERT-RO)  au emis noi alerte de securitate pentru cei care folosesc rețeaua socială Instagram, anunță Mediastandard.ro. Specialiștii le-au transmis utilizatorilor un avertisment în legătură cu mesajele sau comentariile primite pe Instagram.

Potrivit sursei, mesajele au fost trimise de pe conturi care sunt controlate de atacatori ce încearcă să determine utilizatorii să transmită involuntar date personale, financiare sau de autentificare. Atacatorii pretind a fi Centrul de Suport Instagram și amenință cu închiderea contului dacă datele nu vor fi validate în 24 de ore accesând un anumit link.

„Este cunoscut, totuși, că pe Instagram linkurile sunt inaccesibile direct, motiv pentru care utilizatorii primesc și indicații despre cum pot totuși accesa acel URL.

Experții în securitate cibernetică avertizează că metodele de acțiune ale hackerilor diferă, utilizatorii fiind contactați și prin SMS cu astfel de încercări de fraudă. Mesajele de tipul „Accesează acest link pentru a-ți recupera contul de Instagram” trebuie evitate și șterse pentru a face imposibilă accesarea acestuia.

 

Lasa un raspuns