Securitatea jurnaliștilor din R. Moldova, între lipsa de reacții din partea autorităților și solidarizarea breslei

0

Nivelul de securitate al jurnaliștilor care activează în Republica Moldova a regresat dramatic în ultimii doi ani, arată studii naționale privind starea presei de la noi. O demonstrează mai multe cazuri: tot mai des reporterii susțin că pur și simplu nu sunt lăsați să-și facă munca pe teren, fiind atacați, intimidați sau chiar urmăriți. ONG-urile de media au cerut de nenumărate ca autoritățile să se autosesizeze, dar despre rezultatele unor eventuale anchete opinia publică așa și nu a fost informată. Cum poate fi asigurată totuși protecția jurnaliștilor?

Subiectul a fost abordat în cadrul unei noi emisiuni Media Azi, la care au fost invitate Liuba Șevciuc de la RISE Moldova și avocata Tatiana Puiu, reprezentanta Freedom House în Moldova.

__________________________
Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI. Realizarea emisiunii Media Azi a fost posibilă datorită suportului generos din partea poporului american și britanic prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Uk aid. Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea UK aid, USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Lasa un raspuns