SUA: Cu ajutorul inteligenței artificiale, o aplicație va contoriza mai rapid aparițiile persoanelor la TV

0

Un nou instrument creat cu ajutorul inteligenței artificiale poate arăta cât de mult timp apar la ecrane diferite persoane publice sau sunt abordate variate subiecte la televizor. Cercetătorii Universității Stanford din Statele Unite ale Americii au creat sistemul pentru a spori transparența în ceea ce privește deciziile editoriale, analizând cine și de ce acoperire se bucură, notează Thenextweb.com.

„Permițând cercetătorilor, jurnaliștilor și publicului să măsoare cantitativ cine sau ce apare în știri, instrumentul poate ajuta la identificarea prejudecăților și tendințelor în acoperirea știrilor TV prin cablu”, a declarat liderul proiectului, Maneesh Agrawala.

În mod normal, organizațiile de monitorizare și redacțiile se bazează pe o contorizare manuală minuțioasă pentru a afla cine și de ce prezență beneficiază, dar Stanford Cable TV News Analyzer folosește versiunea computerizată pentru a calcula automat acest lucru. Ulterior, datele despre diferite subiecte și vorbitori pot fi comparate în funcție de dată, oră și canal.

Lasa un raspuns