Telegram a depășit 1 miliard de descărcări pe Google Play Store

0

Serviciul de mesagerie Telegram se alătură aplicațiilor care au depășit cifra de 1 miliard de descărcări de pe Google Play Store, scrie 9to5google.com. Autorii articolului nu exclud că această creștere se datorează problemelor Facebook, Instagram și WhatsApp, care au fost inoperabile timp de mai multe ore între 4 și 5 octombrie. 

Autorii trec în revistă și alte motive pentru care Telegram este instalat de tot mai mulți utilizatori, inclusiv de cei care vor să dețină un control mai mare asupra convorbirilor individuale și de grup. Potrivit lor, platforma deține caracteristici care le lipsesc concurenții de pe piață, inclusiv posibilitatea de a o utiliza simultan pe mai multe dispozitive. Acest lucru se întâmplă în condițiile în care, spre exemplu, instalarea WhatsApp este mult mai restrictivă și permite conectarea unui singur smartphone la un cont. „Este limpede de ce descărcările Telegram au crescut în ultimii ani. Îmbunătățirile ce au loc cu periodicitate ajută platforma să-i depășească pe mulți din concurenți”, se notează în articol.

Potrivit directorului general al Telegram, Pavel Durov, la începutul anului 2021 aplicația de mesagerie avea peste 500 de milioane de utilizatori activi lunar. El a comunicat că în perioada când Facebook, Instagram și WhatsApp au întâmpinat probleme de utilizare, în jur de 70 de milioane de utilizatori noi au descărcat Telegram.

Autorul materialului precizează că cifrele de pe Google Play Store nu-i includ și pe cei care descarcă aplicația de pe site-ul oficial. 

Sursa foto: 9to5google.com

Lasa un raspuns