TikTok a anunțat deschiderea unui „centru de transparență” în Europa

0

Compania chineză TikTok a anunțat săptămâna trecută că va deschide un centru de transparență în Europa unde experți din afara companiei vor putea vedea cum se moderează conținutul de pe platformă și cum se gestionează aspecte ce țin de securitatea și intimitatea utilizatorilor, anunță TechCrunch.

Centrul european de transparență și responsabilitate urmează a fi deschis după ce unul similar s-a deschis anul trecut în SUA. Potrivit sursei, „până în prezent, reprezentanții TikTok au declarat că peste 70 de experți și factori de decizie au participat la un tur virtual în SUA, unde au putut afla detalii operaționale și  au adresat întrebări cu privire la practicile de siguranță și securitate” ale companiei. 

Preocupările experților din SUA s-au concentrat în mare parte pe riscurile de cenzură și cele privind securitatea datelor utilizatorilor, odată ce platforma este deținută de un gigant tehnologic chinez și se supune legilor definite de Partidul Comunist Chinez. Pe de altă parte, în Europa, discuțiile au vizat o serie de probleme, inclusiv în ceea ce privește siguranța copiilor și confidențialitatea datelor, se arată în material.

TikTok a declarat că centrul european va începe să funcționeze în regim virtual, din cauza pandemiei de Covid-19, iar o locație fizică va fi deschisă în 2022, în Irlanda, acolo unde își are sediul central regional. 

Anterior, compania s-a confruntat cu mai multe probleme ce țin de securitatea datelor și utilizatorilor rețelei sociale. Recent, pe numele firmeia fost depusă o plângere în instanță, de către fosta comisară pentru drepturile copiilor din Anglia, Anne Longfield, cu privire la modul în care platforma colectează și utilizează datele copiilor.

 

Sursă foto: Techcrunch.com

Lasa un raspuns