TikTok, dat în judecată de cetățeni olandezi pentru colectarea datelor de la minori

0

Mii de părinți olandezi au dat în judecată platforma TikTok și cer despăgubiri pentru că a colectat date de la minori cu scopul de a le prezenta publicitate direcţionată fără a le cere permisiunea, transmite Agerpres.

Potrivit sursei, Fundaţia olandeză pentru Informaţii de Piaţă şi Cercetare (SOMI) a anunțat  că suma despăgubirilor se ridică la peste 1,4 miliarde de euro, iar în acest caz sunt implicaţi peste 64.000 de părinţi.

„Motivul invocat a fost că TikTok colectează date de la minori pentru a le prezenta publicitate direcţionată fără a le cere permisiunea. În plus, copiii sunt expuşi la pericole prin aşa-numitele provocări în care utilizatorii platformei îşi cer reciproc să se lanseze în acte riscante. (…) Conform condiţiilor de utilizare ale TikTok, minorii au nevoie de consimţământul tutorilor legali. Copiii sub 13 ani nu au, în general, autorizarea să folosească acest serviciu”, se arată în material.

TikTok este deţinută de grupul chinez ByteDance. Operatorul platformei a declarat anterior că a luat măsuri pentru a asigura siguranţa tinerilor utilizatori.

Anterior, și fosta comisară pentru copii din Marea Britanie, Anne Longfield, a dat în judecată reprezentanții rețelei sociale TikTok pentru folosirea datelor cu caracter personal ale minorilor.

Sursă foto: Mike Blake/Reuters.com

Lasa un raspuns