TikTok și alte 58 de aplicații chineze, interzise în India

0

În contextul tensiunilor dintre India și China, autoritățile de la New Delhi au decis să interzică 59 de aplicații din China, printre care și popularul TikTok, folosit peste un miliard de oameni din toată lumea, notează Digi24.ro cu referire la CNN.com.

Indienii au invocat motive de securitate națională și îngrijorări privind respectarea vieții private. Într-un comunicat de presă, emis de Ministerul Tehnologiei şi Informaţiei, se menționează că oficialii au primit „numeroase dovezi care ridică îngrijorări din partea cetăţenilor în ceea ce priveşte securitatea datelor şi riscul pentru confidenţialitatea referitoare la funcţionarea anumitor aplicaţii”.

În plus, se spune că acţiunea de a interzice aceste aplicaţii va „proteja interesele utilizatorilor de telefonie mobilă şi de internet din India”. Popular în rândul tinerilor, TikTok are un numărul mare de utilizatori în această țară. Platforma a înregistrat o cotă de 2 miliarde, dintre caree India s-a dovedit a fi cea mai mare piaţă, cu peste 611 milioane de descărcări.

Interdicția vine în condițiile în care tensiunile militare dintre cele două țări continuă să escaladeze, în urma confruntărilor de frontieră de la începutul acestei luni, care s-au soldat cu cel puțin 20 de soldați indieni morți.

Sursa foto: Protv.ro

Lasa un raspuns