Titlu înșelător despre numărul de infectați cu noul coronavirus în Marea Britanie

0

Sputnik.md a publicat luni, 16 martie, o știre cu titlul: Coronavirus în Marea Britanie: până la 7,9 milioane de infectați – oficiali din Sănătate. În știre se relatează despre faptul că numărul celor infectați cu noul coronavirus în Marea Britanie „a continuat să crească duminică, afișând o creștere cu 232 de pacienți, potrivit Departamentului britanic de Sănătate”.

Din aceeași știre mai aflăm că Agenția de sănătate publică din Anglia (PHE) susține că „pandemia de coronavirus ar putea crește până la 7,9 milioane de persoane infectate în cazul în care situația medicală actuală nu se schimbă”. Așadar, titlul știrii, care ar da de înțeles că în Marea Britanie sunt până la 7,9 milioane de infectați, nu corespunde realității, întrucât este vorba doar de o presupusă estimare făcută de specialiștii din sănătate.

 În acest context, Ghidul de stil cu norme etice pentru jurnaliști recomandă redarea faptelor fără a exagera: „Vom da, pur și simplu, informaţia: scurt, brut, la obiect, neutru, fără nuanţări. Titlurile trebuie să prindă esenţa problemei prin câteva cuvinte bine alese”.

Sursa foto: Sputnik.md

Lasa un raspuns