Twitter a suspendat contul oficial al guvernului Orban

0

Contul oficial de Twitter al guvernului ungar a fost suspendat de rețeaua socială fără avertisment și fără explicații, a anunțat miercuri, 30 septembrie, purtătorul de cuvânt al Cabinetului de miniștri din Ungaria, Zoltan Kovacs, notează Hotnews.ro cu referire la AFP.

„Se pare că a venit această nouă lume drăguță, în care giganții tehnologici îi reduc la tăcere pe cei care au opinii diferite. Am luat măsurile necesare și așteptăm o explicație oficială de la Twitter”, a adăugat Kovacs, un apropiat al premierului Viktor Orban. Orice tentativă de accesare a contului afișa următorul mesaj: «Utilizatorul @abouthungary a fost suspendat». Este extrem de interesant, ținând cont de faptul că Comisia Europeană va publica astăzi primul său raport privind statul de drept”, a comentat Kovacs.

Comisia Europeană dezvăluie miercuri un prim raport privind respectarea statului de drept în cele 27 de țări UE care critică dur Ungaria, precizează sursa. Potrivit unui rezumat obținut de AFP, documentul Comisiei invocă „grave îngrijorări” privind consecințele reformelor din justiție privind independența magistraților în Ungaria.

Marți, premierul ungar Viktor Orban a cerut demisia comisarului european Vera Jourova, care a calificat Ungaria drept o „democrație bolnavă” pentru presa germană.

În acest an, Twitter a suprimat mai multe postări ale președintelui american Donald Trump, invocând informații eronate.

Sursa: Hotnews.ro

Lasa un raspuns