(Video) Vloggerul Dorin Galben, despre gafele politicienilor, buletinele de știri de la Moldova 1 și constatările CJI

0

Prim-ministrul Ion Chicu atacă din nou presa și spune că manelele au luat locul artiștilor redutabili. Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, le-a urat medicilor români care au fost trimiși să ne ajute în lupta cu pandemia „sejur plăcut”, iar președintele nici nu a considerat important să le zică „bun venit”! Cu toate aceste gafe, la unicul post public de televiziune, Moldova 1, Igor Dodon și PSRM practic au monopolizat buletinele de știri și apar doar în context pozitiv.” Cu aceste concluzii vloggerul Dorin Galben a lansat joi, 7 mai, un video în care face o retrospectivă a ultimelor evenimente de actualitate socio-politică, vorbind inclusiv despre felul în care postul Moldova 1 reflectă subiectele în buletinele de știri.

În video, Dorin Galben face referință la raportul de monitorizare a canalului Moldova 1, lansat de Centrul pentru Jurnalism Independent la mijlocul lunii aprilie.

„Raportul arată că în aproximativ jumătate din știrile celui mai important buletin informativ al zilei, «Mesager», au fost citate în calitate de surse autoritățile centrale sau instituțiile statului: Președinția, Guvernul și Parlamentul. Totodată, premierul Ion Chicu, președintele Igor Dodon, ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, s-au bucurat de cea mai mare prezență în știri”, punctează Dorin Galben.

„Realizatorii raportului au constatat că în aproape toate știrile Igor Dodon a fost prezentat într-un context pozitiv, de cele mai multe ori creându-se impresia că el este persoana care poate rezolva absolut orice problemă și are totul sub control”, adaugă vloggerul.

De asemenea, el recomandă oamenilor să se informeze mereu din mai multe surse, ca să-și poată forma o părere critică, și notează că Moldova 1 în calitate de instituție publică trebuie să ofere informații echilibrate și echidistante.

Video integral:Realizarea acestui video a fost posibilă datorită suportului generos din partea poporului american și poporului britanic prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și UK Aid. Conținutul acestui material ține de responsabilitatea autorilor și nu reflectă în mod necesar viziunea UK Aid, USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

___________________

Realizarea acestui video a fost posibilă datorită suportului generos din partea poporului american și poporului britanic prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și UK Aid. Conținutul acestui material ține de responsabilitatea autorilor și nu reflectă în mod necesar viziunea UK Aid, USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Lasa un raspuns