De ce avem nevoie de reziliență informațională și cum o cultivăm

Reziliența, un termen nu prea popular printre cetățenii noștri, a început să fie menționată tot mai des în ultima vreme în contextul importanței de a asigura mai multă securitate statelor și cetățenilor. Mai ales în zona Europei de Est, unde trăim perioade dificile, cu un război convențional, război hibrid și un șir de amenințări. Cât de rezilientă este societatea noastră în fața tuturor acestor provocări, ne întrebăm.

Sunt Ana Sârbu, și în această ediție de Podcast CuMinte discutăm despre importanța rezilienței – societale și informaționale, în special – cu Ovidiu Alexandru Raețchi, președintele Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență din România.

***

Iar tu, drag ascultător, dacă ai întrebări sau idei pe care dorești să le discutăm în cadrul Podcastului cuMINTE, trimite-le la adresa de email redactia@ijc.md. Filtrează cuMINTEa trează! Ne găsești pe Mediacritica.md, Google Podcasts, Soundcloud și Youtube.

—————————————————–

Podcastul cuMINTE este realizat de Centrul pentru Jurnalism Independent cu sprijinul Institutului pentru Raportare despre Război și Pace (IWPR). Opiniile exprimate în acest material nu reprezintă neapărat cele ale IWPR sau ale partenerilor săi.