Sanda Sandu, despre propaganda și campaniile de dezinformare pe Facebook, Telegram și Tiktok

Trăim într-o eră digitală în care informația circulă rapid și, uneori, necontrolat, devenind un instrument utilizat adesea pentru dezinformare, manipulare și chiar destabilizarea securității unei țări. Republica Moldova nu este o excepție. Ne confruntăm de mai mulți ani cu aceste fenomene și tot mai intens în mediul online. Despre cum anume rețelele sociale pot deveni platforme de dezinformare și propagandă am discutat cu experta în securitate Sanda Sandu, fondatoarea Platformei pentru inițiative în Securitate și Apărare.

Nu uitați să dați like acestui video și să vă abonați la canalul nostru. Și, desigur, apăsați pe clopoțelul magic 🔔, ca să nu ratați următorul episod. Urmăriți-ne pe canalul nostru de Youtube și ascultați-ne pe cele mai populare platforme de podcasturi: Buzzsprout, Youtube Music, Spotify, Soundcloud.

CONCURS

Lansăm un nou concurs. Tot ce trebuie să faceți este să răspundeți la întrebarea: Cum poate fi folosită o rețea socială pentru a pune în pericol un proces electoral? Așteptăm răspunsurile voastre în comentariile acestei ediții pe Youtube. Cine este câștigătorul – aflați în următorul episod.

Premiul este oferit de Centrul pentru Jurnalism Independent.

Podcastul cuMINTE este realizat de Centrul pentru Jurnalism Independent cu sprijinul Institutului pentru Raportare despre Război și Pace (IWPR). Opiniile exprimate în acest material nu reprezintă neapărat cele ale IWPR sau ale partenerilor săi.

Studioul Podcastului cuMINTE a fost creat datorită proiectului regional „Reziliența societății civile și răspunsul mass-media la războiul din Ucraina”, finanțat de Uniunea Europeană/ European Union in the Republic of Moldova și implementat în parteneriat cu Prague Civil Society Centre și Netherlands Helsinki Committee.