Transnistria: mesaje antirusești provocatoare și amenințări cu bombe în școli

Luni dimineață, mai multe școli din regiunea transnistreană ar fi primit mesaje precum că au fost minate, scrie ТСВ Приднестровие, preluat de KP.md.

Autorii provocării ar fi răspândit, totodată, mesaje antirusești în care ar fi cerut „eliberarea Transnistriei de sub ocupația rusă”, amenințând că vor împușca și vor arunca în aer școlile, dacă cererea lor nu va fi îndeplinită. Mesajul se încheie cu cuvintele „Slavă Moldovei! Moarte rușilor!”.

Așa-numitul președinte al autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, a declarat, pe canalul său de Telegram, că „niciunul dintre atentate nu a fost confirmat”.

Cu privire la potențialii autori ai acestei provocări, Krasnoselski a mai spus că experiența recentă arată că aceștia „se află adesea departe de granițele țării”.

Biroul pentru Politici de Reintegrare de la Chișinău a calificat aceste fapte drept „o provocare absolut evidentă, menită să răspândească panică și să creeze tensiuni și adversitate în societate”.

„Condamnăm cu vehemență acest tip de acțiuni, mai ales că cei vizați au fost copiii, și sperăm că făptașii vor fi identificați cât mai repede”, se arată într-un comentariu al instituției conduse de vicepremierul Oleg Serebrian.