Niciun candidat nu a câștigat concursul pentru funcția de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării

Foto: Radiochisinau.md

Președinția anunță că, în urma desfășurării interviului pentru selectarea unui nou director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, niciun candidat nu a fost declarat câștigător al concursului. Competiția urmează a fi reluată, potrivit anunțului oficial. 

Anterior, trei candidați au fost admiși la proba interviului. Este vorba de Iurie Gotișan, Artur Gurău și Andrei Fornea. Mediacritica a mai scris despre faptul că Andrei Fornea este trainer în comunicare online, consultant și expert independent. Iurie Gotișan este economist și analist economic, având experiență în cercetare și mass-media. Artur Gurău este specialist în comunicare și marketing digital, fondator și director executiv al unei agenții de comunicare digitală.

Reprezentanții Președinției au precizat că vor comunica în perioada următoare detalii privind relansarea concursului.

Centrul pentru Comunicare Strategică continuă să fie condus de Ana Revenco, al cărei mandat provizoriu a expirat la 19 octombrie 2024. Ea rămâne în funcție până la desemnarea noului director.

La data de 16 decembrie 2024, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul privind instituirea comisiei pentru organizarea concursului în urma căruia va fi selectat candidatul la funcția de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. Potrivit decretului, președinte al Comisiei a fost numit Igor Zaharov, consilier al șefei statului pentru afaceri europene și comunicare strategică, iar printre membrii Comisiei se regăsesc deputata Marcela Adam, membră a Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a Parlamentului, șeful cabinetului președintelui țării Adrian Băluțel, coordonatoarea de proiecte la Institutul pentru Inițiative Stategice Victoria Olari și jurnalistul Vitalie Călugăreanu.

Potrivit regulamentului, Comisia de concurs asigură desfășurarea etapelor concursului, verifică îndeplinirea de către candidați a condițiilor de participare și aprobă lista celor admiși, decide extinderea termenului de depunere a dosarelor de concurs, elaborează lista întrebărilor de bază pentru interviu, evaluează gradul de competență profesională și prestația candidaților, selectează candidatul în ordinea punctajului obținut și îl propune președintei statului spre desemnare.