O captură video care însoțește știrea publicată pe portalul Unimedia.info pe data de 10 septembrie, despre un așa-zis incident la protestul organizat de Partidul Șor în fața Președinției Republicii Moldova, îl arată pe un tânăr care și-a pierdut cunoștința în timpul manifestației. Pentru a ilustra știrea, autorul a recurs la o captură video cu momentul când bărbatul stă culcat la pământ. Subiectul vizat vine în contradicție cu mai multe norme etice și deontologice.
În primul rând, acest detaliu despre un tânăr care și-a pierdut cunoștința în fața Președinției, la un protest organizat de un partid, nu este relevant cu privire la manifestarea în cauză, neexistând un interes public în acest sens.
Ghidul de stil cu norme etice îndeamnă jurnaliștii să facă distincție între ce este și ce nu este un subiect de interes public: „Vom considera interes public orice chestiune care afectează viaţa comunităţii. (…) Nu vom scrie despre viaţa privată a unei persoane dacă nu este un subiect de interes public. Vom scrie despre comportamentul în viaţa privată a unei persoane publice binecunoscute, atunci când acest comportament interferează cu activitățile sale publice. Vom scrie despre comportamentul amoral al unei persoane private, dacă acest comportament provoacă probleme de ordin social altor persoane”.
În al doilea rând, știrea evocă insinuările unor consătence ale tânărului, fără a fi prezentate probe cu privire la cele expuse și fără poziția celui vizat, care să explice ce anume i s-a întâmplat și de ce. Astfel, știrea nu respectă prevederea din Codul deontologic care stipulează că „jurnalistul trebuie să obțină și să prezinte opinia tuturor părților relevante pentru subiect”.
În ceea ce privește captura, Codul deontologic prevede că „jurnalistul nu profită de starea de vulnerabilitate a persoanelor și de necunoașterea de către acestea a drepturilor și libertăților lor”, iar Ghidul de stil cu norme etice le recomandă jurnaliștilor să evite conținutul violent: „Vom avea grijă să nu publicăm fotografii şocante, conţinutul violent sau indecent al cărora poate provoca anumite stări psihice negative asupra cititorilor”. În plus, autorul știrii a publicat captura video a unei persoane în context negativ fără să fi fost procesată electronic și fără a-i fi protejată identitatea celui vizat.