La data de 24 iulie, o bună parte a portalurilor de știri din Republica Moldova au scris despre cazul bărbatului ce a fost găsit strivit de o poartă de fotbal pe terenul sportiv din satul Romanești, raionul Strășeni. Știrile au fost însoțite de o imagine de la fața locului, care, deși a fost prelucrată tehnic, nu a redus semnificativ din detaliile morbide ale accidentului.
Potrivit normelor deontologice ale jurnalistului, pentru a nu provoca stări șocante, astfel de imagini trebuie să fie evitate sau prelucrate tehnic așa încât să nu fie prezentate ipostaze umilitoare pentru victimă și să nu aibă potențialul de a provoca suferințe persoanelor apropiate victimei.
Codul deontologic prevede că „jurnalistul nu furnizează publicului detalii morbide ale crimelor, accidentelor și catastrofelor naturale sau detalii privind tehnicile suicidale. Aceleași reguli se aplică și materialelor vizuale (fotografii, materiale video).”Cu privire la fotografii, Ghidul de stil cu norme etice pentru jurnaliști menționează: „Vom avea grijă să nu publicăm fotografii șocante, conținutul violent sau indecent al cărora poate provoca anumite stări psihice negative asupra cititorilor. În cazul cadavrelor care nimeresc într-o poză de ansamblu, vom proteja tehnic cadavrul. Vom folosi mozaicul în fotografii şi fotografierea din spate a victimelor”.