ChatGPT devine animator de radio. Care ar putea fi riscurile

Foto: Pixabay.com

Printre mai multe funcționalități pe care le are, ChatGPT de la OpenAI face acum și radio. Grupul media american Futuri a lansat primul radio bazat pe tehnologia AI a ChatGPT, care generează automat conținut live specific pentru posturile de radio locale, transmite Futura-sciences.com.

În comunicatul său de presă, Futuri explică faptul că RadioGPT este prima soluție de conținut radio bazat pe inteligența artificială. „Algoritmii TopicPulse AI, dezvoltați de Futuri, vor analiza mai întâi conținutul preferat pe rețelele sociale (Facebook, Twitter, Instagram) și, de asemenea, alte 250.000 de surse de știri și informații. Deoarece RadioGPT este folosit pentru a furniza conținut posturilor de radio locale, sunt generate informații despre tendințe pentru zona geografică acoperită”, mai transmite sursa.

Ulterior, platforma creează scripturi pentru emisiunile radio – care sunt transmise în direct de personalități generate de AI – folosind aceeași tehnologie GPT-3 implementată de ChatGPT. Tehnologia Futuri poate automatiza și alte procese, inclusiv crearea de bloguri pe site-uri web, postări pe rețelele sociale, videoclipuri scurte și conversia conținutului live în podcasturi, este explicat pe site-ul Axios.com.

RadioGPT poate folosi o întreagă gamă de voci, inclusiv cele ale vedetelor.

Pe de altă parte, potrivit portalului The Conversation, îngrijorător poate fi faptul că ChatGPT nu are responsabilitate pentru afirmațiile pe care le face”.

„ChatGPT nu poate să vă mintă, dar tot nu ar trebui să aveți încredere în el. Chatbotul poate fi extrem de util pentru o gamă largă de sarcini, dar ar trebui să fim conștienți de limitele sale. De exemplu, ChatGPT poate fi folosit pentru a furniza răspunsuri rapide la întrebări simple sau pentru a ajuta la rezolvarea problemelor tehnice minore. Cu toate acestea, ar trebui să fim precauți în a ne baza pe el în luarea deciziilor importante sau pentru a furniza informații sensibile”, explică The Conversation.

Potrivit sursei, este important să înțelegem că ChatGPT nu are propriile cunoștințe și experiență, ci se bazează pe datele pe care le-a recepționat în timpul antrenării sale. Acest lucru înseamnă că poate exista o anumită părtinire sau limitare în răspunsurile sale, în funcție de calitatea datelor de intrare.

De asemenea, trebuie să fim conștienți de potențialul pentru ChatGPT „de a fi programat sau manipulat în mod intenționat pentru a furniza răspunsuri inexacte sau chiar periculoase”. În timp ce dezvoltatorii de chatboturi fac eforturi pentru a îmbunătăți securitatea și integritatea acestora, nu există nicio garanție că acestea nu vor fi vulnerabile la atacuri, potrivit sursei.