CJI a evaluat credibilitatea a 10 portaluri. Rezultatele, publicate pe platforma Media Radar

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a evaluat, în perioada 5 – 8 septembrie, credibilitatea a 10 instituții media online. De această dată, au fost supuse monitorizării portalurile Esp.md, Omg.md, Zdg.md, Timpul.md, Tv8.md, A-tv.md, Ipn.md, Unimedia.info, Noi.md și Expresul.md.

Gradul de credibilitate a acestor site-uri a fost apreciat în conformitate cu punctajul acumulat în baza mai multor criterii, cum ar fi calitatea materialelor jurnalistice, prezența datelor de contact și a politicii editoriale, stabilite de metodologia de monitorizare. În funcție de punctajul obținut, fiecărui site i se atribuie verdicte cu privire la gradul de credibilitate. 

În următoarele zile, CJI va anunța rezultatele pentru alte 30 de portaluri. 

Prin intermediul platformei Media Radar CJI și-a propus să ajute consumatorii de media să navigheze mai ușor prin informația oferită zilnic de numeroasele resurse media online.

Procesul de monitorizare a avut loc în cadrul proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), implementat de Internews în Moldova cu suportul USAID și UK.