Media Radar: Alte 15 portaluri de știri, evaluate de CJI

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) continuă să evalueze credibilitatea instituțiilor media. De această dată, au fost supuse monitorizării 15 platforme informaționale: Diez.md, Protv.md, Tribuna.md, Jurnal.md, Nokta.md, Nordnews.md, Ntv.md, Primelestiri.md, Realitatea.md, Telegraph.md, Kp.md, Deschide.md, Publika.md, Replicamedia.md, Paranteze.md. Rezultatele sunt disponibile pe platforma Media Radar

Pe 12 și 14 septembrie, CJI a anunțat gradele de credibilitate pentru alte 25 de portaluri media. Conținutul tuturor celor 40 de site-uri a fost analizat în perioada 5-8 septembrie 2022. Este a doua rundă de monitorizare de la începutul anului.

Gradul de credibilitate a acestor site-uri a fost apreciat în conformitate cu punctajul acumulat în baza mai multor criterii, cum ar fi calitatea materialelor jurnalistice, prezența datelor de contact și a politicii editoriale, stabilite de metodologia de monitorizare. În funcție de punctajul obținut, fiecărui site i se atribuie verdicte cu privire la gradul de credibilitate. 

Prin intermediul platformei Media Radar CJI și-a propus să ajute consumatorii de media să navigheze mai ușor prin informația oferită zilnic de numeroasele resurse media online.

Procesul de monitorizare a avut loc în cadrul proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), implementat de Internews în Moldova cu suportul USAID și UK.