Peste 9.000 de canale ce promovau „misiunea de eliberare” din Ucraina au fost eliminate de pe YouTube

Sursa: Pinterest.com

YouTube a anunțat că a eliminat peste 70.000 de videoclipuri și 9.000 de canale care difuzau conținut legat de războiul din Ucraina, prezentat drept „misiune de eliberare”, scrie The Guardian

Reprezentanții companiei justifică eliminarea conținutului în contextul politicii sale privind evenimentele violente majore, menționând că platforma își propune să ofere utilizatorilor informații credibile. „Ceea ce se întâmplă în Ucraina este un eveniment violent major. Prin urmare, am folosit această politică pentru a lua măsuri fără precedent. (…) Consumul de canale cu autoritate pe platforma noastră a crescut semnificativ, desigur în Ucraina, dar și în țările din jurul Ucrainei, Polonia și, de asemenea, în interiorul Rusiei”,  susține  reprezentantul YouTube, Neil Mohan.

De asemenea, sursa menționează că „de la începutul războiului din Ucraina, YouTube a eliminat canalele unor personalități ruse cunoscute, precum jurnalistul Vladimir Soloviov, iar canalele legate de Ministerul rus al Apărării și Afacerilor Externe au fost suspendate temporar pentru că au descris războiul ca o misiune de eliberare”.

YouTube a interzis și canalele instituțiilor media de stat ruse din întreaga lume, inclusiv Russia Today și Sputnik.  După ce Facebook și Instagram au fost interzise în Rusia, iar accesul la Twitter este limitat, YouTube rămâne a fi foarte popular în țară.

YouTube are aproximativ 90 de milioane de utilizatori în Rusia și nu mai permite publicitate pe platforma din țară, după ce a fost acuzat că  reclama contribuie la contracararea propagandei de la Kremlin.