Studiu Pew Research: Ponderea adolescenților care folosesc Internetul o dată pe zi a crescut

Sursă foto: Centrupozitiv.md/

97% dintre adolescenții din SUA spun că folosesc Internetul zilnic, comparativ cu 92% dintre cei chestionați la subiect în 2014-2015. A crescut și ponderea tinerilor care spun că folosesc Internetul aproape constant – 46% în prezent față de 24% acum șapte ani, arată datele unui raport lansat recent de organizația Pew Research

Potrivit raportului, adolescenții mai mari au șanse mai mari să fie în online aproape constant. Aproximativ 52% dintre tinerii cu vârsta între 15 și 17 ani spun că folosesc Internetul aproape constant, în timp ce 36% dintre cei cu vârsta între 13 și 14 ani afirmă același lucru. Un alt tipar demografic în utilizarea „aproape constantă” a Internetului ține de faptul că 53% dintre adolescenții din mediul urban declară că sunt online aproape constant, în timp ce cote ceva mai mici de adolescenți din suburbii și din mediul rural spun același lucru (44% și, respectiv, 43%).

Ușoare diferențe au fost înregistrate în rândul celor care spun că folosesc Internetul în funcție de venitul gospodăriei. O pondere ceva mai mare a adolescenților din gospodăriile care câștigă între 30.000 și 74.999 de dolari anual raportează că folosesc Internetul aproape constant, în comparație cu adolescenții din familii care câștigă cel puțin 75.000 de dolari (51% și, respectiv, 43%). Adolescenții care trăiesc în gospodării ce câștigă sub 30.000 de dolari nu diferă semnificativ de niciunul dintre grupuri.

„Aproximativ 56% dintre adolescenții de culoare și 55% dintre adolescenții hispanici spun că sunt online aproape constant, comparativ cu 37% dintre adolescenții albi. Diferența dintre adolescenții hispanici și albi cu privire la această măsură este în concordanță cu constatările anterioare când vine vorba de utilizarea frecventă a Internetului”, se mai arată în raport.

Organizația Pew Research a chestionat 1.316 adolescenți cu vârsta cuprinsă între 13 și 17 ani din Statele Unite ale Americii, precum și câte un părinte ale fiecăruia dintre ei.  Colectarea datelor a avut loc în aprilie și mai 2022.