Editarea mesajelor ar putea fi posibilă în curând pe WhatsApp

Sursă foto: News.ro

Reprezentanții WhatsApp  anunță că lucrează la o funcţie de editare a mesajelor în aplicație, așa ca greșelile să poată fi corectate după expediere. Ar urma să se întâmple în cadrul unei viitoare versiuni a platformei, anunță News.ro

Potrivit sursei, cea mai mare problemă cu care se confruntă aplicația vine din faptul că nu există o funcţie de editare care să le permită utilizatorilor să modifice un mesaj deja trimis.

„O funcţie de editare este utilă pentru corectarea unui mesaj trimis cu greşeli, lucru care se întâmplă frecvent în cazul tastaturilor virtuale ale telefoanelor mobile, dar nu numai. Din fericire, se pare că WhatsApp lucrează deja la o opţiune prin care pot fi modificate mesajele trimise, conform descoperirilor făcute în codul versiunii beta a aplicaţiei pentru Android”, notează sursa.

De asemenea, se mai menționează că WhatsApp nu ţine o evidenţă a modificărilor, cum fac alte aplicaţii precum Telegram, dar acest lucru „poate ajuta destinatarul să vadă ce modificări au fost făcute, pentru a şti dacă o modificare reprezintă doar o corectare sau schimbă complet sensul unei idei”.

Este posibil, însă, ca până în momentul lansării, WhatsApp să adauge şi un istoric al modificărilor. Facebook, serviciu deţinut tot de Meta, are istoric de modificări, ceea ce înseamnă că această funcţie nu este străină inginerilor WhatsApp, concluzionează autorii știrii.