Media Radar: CJI anunță gradul de credibilitate a încă 15 portaluri de știri

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a stabilit gradul de credibilitate a încă 15 portaluri: Actualitati.md, Cotidianul.md, Newsmaker.md, Tuk.md, Ziarulnational.md, Aif.md, Gazetadechisinau.md, Gagauzinfo.md, Trm.md, Agora.md, Infotag.md, Grt.md, Mold-street.com, Observatorul.md, Sinteza.org. Rezultatele pot fi analizate pe platforma Media Radar.

Pe 12 septembrie, CJI a anunțat rezultatele pentru primele 10 portaluri media. Conținutul tuturor celor 25 de site-uri a fost analizat în perioada 5-8 septembrie 2022. Este a doua rundă de monitorizare de la începutul anului.

Credibilitatea instituției media este estimată în conformitate cu punctajul acumulat pentru mai mulți indicatori, cum ar fi calitatea materialelor jurnalistice, prezența datelor de contact și a politicii editoriale, stabilite de metodologia de monitorizare. În funcție de punctajul obținut, fiecărui site i-au fost atribuite verdicte despre gradul de credibilitate.

Până la sfârșitul săptămânii, CJI va anunța rezultatele pentru alte 15 portaluri. 

Prin intermediul platformei Media Radar, CJI și-a propus să ajute consumatorii de media să navigheze mai ușor prin informația oferită zilnic de numeroasele resurse media online.

Monitorizarea a avut loc în cadrul proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), implementat de Internews în Moldova cu suportul USAID și UK.