Media Radar: CJI anunță primele rezultate ale unei noi runde de monitorizare

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunță rezultatele unei noi runde de monitorizare pe portalul Media Radar. Gradul de credibilitate a 11 instituții media online  Esp.mdUnimedia.info, Timpul.mdA-tv.mdNoi.md, Ziarulnational.md, Publika.md, Gagauzinfo.md, Mold-street.com, Agora.md și Kp.md a fost actualizat joi, 2 martie.

În următoarele zile, CJI va anunța rezultatele pentru alte 30 de portaluri media. 

Site-urile au fost monitorizate în luna februarie, fiind selectat un eșantion de știri din domeniul politic, social, economic.

Gradul de credibilitate a acestor site-uri a fost apreciat în conformitate cu punctajul acumulat în baza mai multor criterii, cum ar fi calitatea materialelor jurnalistice, accesibilitatea navigării pe portal, prezența datelor de contact și a declarației privind politica editorială, stabilite de metodologia de monitorizare. În funcție de punctajul obținut, fiecărui site i se atribuie verdicte cu privire la gradul de credibilitate. 

Prin intermediul platformei Media Radar CJI și-a propus să ajute consumatorii de media să navigheze mai ușor prin informația oferită zilnic de numeroasele resurse media online.

Monitorizarea portalurilor online a fost desfășurată în cadrul proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), implementat de Internews în Moldova cu suportul USAID și UK.