Articol publicitar despre jocuri de noroc online, publicat contrar legii

Foto simbol: Capital.ro

Portalul Ea.md a publicat pe 6 octombrie un articol publicitar cu titlul: „Ce este un cazinou online și cum funcționează acesta pe exemplul Parimatch”. În materialul plasat la rubrica Adevertoriale se relatează despre o companie de jocuri de noroc online și sunt enumerate avantajele de a juca la acest cazinou. Publicarea articolului contravine normelor legale din Republica Moldova.

Potrivit Legii cu privire la organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc, „se interzice orice formă, directă sau indirectă, de acțiuni publicitare (promoționale) pentru promovarea și/sau stimularea jocurilor de noroc (inclusiv a celor online), a pariurilor pentru competițiile/evenimentele sportive și a altor activități din domeniul jocurilor de noroc, inclusiv publicitatea la radio şi televiziune, în presa scrisă, în serviciile cinematografice și video, prin internet, cu utilizarea reţelelor telefonice și telegrafice, ceea ce include, dar nu se reduce la acestea, publicitatea exterioară şi cea din interiorul spațiilor publice închise şi semiînchise, în special publicitatea în exteriorul şi interiorul locurilor de vânzare angro şi cu amănuntul şi publicitatea în localurile în care se prestează servicii, publicitatea în sau pe mijloacele de transport şi prin intermediul trimiterilor poştale”.

Aceeași lege trece la încălcări „amplasarea și/sau difuzarea publicității în favoarea promovării, organizării, desfășurării sau exploatării jocurilor de noroc (inclusiv a celor on-line), a pariurilor pentru competițiile/evenimentele sportive și a altor activități din domeniul jocurilor de noroc”.